Water productivity and agronomic performance of strawberries with different leaching fractions application
DOI:
https://doi.org/10.14808/sci.plena.2020.050201Palavras-chave:
strawberry, semihydroponic, fertigationResumo
Strawberry is an economically important crop. However, because this crop is very susceptible to pests and diseases, the use of new management techniques, such as semi-hydroponic cultivation, is necessary. One of the greatest difficulties for producers in the transition from soil to semi-hydroponic cultivation is fertigation management. As most crops in Brazil are grown in open fields, monitoring the electrical conductivity of the drained solution is key. Thus, the aim of this study was to use different leaching fractions to evaluate the control of saline levels and the productivity of the San Andreas strawberry. The experimental design was completely randomized. The treatments consisted of different leaching fractions, equivalent to 10, 20, 30, and 50% excess irrigation. Most of the evaluated traits were significantly affected at the 5% level of significance according to Tukey’s test. The 30% leaching fraction showed the best results in practically all evaluations, with better values obtained even for water productivity and with 19.92 g of fruit per liter of solution used.
Downloads
Publicado
Como Citar
Edição
Seção
Licença
Autores que publicam nesta revista concordam com os seguintes termos:
- Autores mantém os direitos autorais e concedem à revista o direito de primeira publicação, com o trabalho simultaneamente licenciado sob a Licença Creative Commons Attribution que permite o compartilhamento do trabalho com reconhecimento da autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm autorização para assumir contratos adicionais separadamente, para distribuição não-exclusiva da versão do trabalho publicada nesta revista (ex.: publicar em repositório institucional ou como capítulo de livro), com reconhecimento de autoria e publicação inicial nesta revista.
- Autores têm permissão e são estimulados a publicar e distribuir seu trabalho online (ex.: em repositórios institucionais ou na sua página pessoal) após a sua publicação, já que isso pode gerar alterações produtivas, bem como aumentar o impacto e a citação do trabalho publicado.